fbpx

By Brachér

Case Study:
Endte med en ROAS på 821%

”Ducklas er helt klart det bedste og sidste marketingsbureau jeg har haft!” – Martin Brachér

På bare 5 år er Martin Brachér blevet en af Danmarks ledende kunstere. By Brachér malerierne er let genkendelige ved hans personlige stil, hvor det enkelte værks mange, unikke udtryk kommer til syne i forskellige lysmiljøer. Derudover beskæftiger Martin sig også med værker, der er mere konkrete i motiverne. Disse værker rummer symbolik for menneskets fristelser og begrænsninger.

Med erfaring i levende og abstrakte malerier, har Martin også skabt succes med sin tilgang til organisk feed. Hans engagement på de sociale medier har resulteret i 32 tusinde følgere, der alle følger med i hans daglige liv.

Vi skabte en ROAS på 8,21

Ducklas Media overtog d. 15/05 alle marketing aktiviteter for By Brachér. Strategien blev analyseret, ændret og implementeret igen. Denne gang med fokus på at kombinere det i forvejen høje organiske engagement med paid annoncering på de sociale medier.

Størstedelen af de besøgende på Bybracher.dk var igennem Martins instagram eller facebookprofil. Det vil sige at der var et kæmpe potentiale i at retarget disse besøgende, og få dem tilbage på hjemmesiden.

Fra overtagelse af marketingsaktiviterne og frem til d. 30/11 skabte Ducklas Media en ROAS (Return on Ad Spend) på 8.21. By Brachér havde et seks cifret spend som skabte et millionbeløb i omsætning.

Hvad er ROAS?

ROAS står for Return on Ad Spend, og er en måde at måle effekten af din markedsføring på. Mål ROAS er den gennemsnitlige konverteringsværdi, som du ønsker at opnå for hver krone, du bruger på annoncer. Har du eksempelvis brugt 100 kr. på annoncer og igennem disse omsat for 1000 kr. har du en ROAS på 10.

På kun 6,5 måned skabte Ducklas Media en ROAS på 8.21, hvilket vil sige at for hver eneste krone lagt på marketing generede vi 8,21 kr. i omsætning.

Det tidligere bureau opnåede på 2,5 år en ROAS 3. Dette er virkelig en case som vi er stolte af at kunne have løftet. Ofte handler det hele om perspektiv og at knække koden. Når det endelig sker, så kommer resultaterne hurtigt!

Højere omsætning end sidste
Black Friday

Lavere pris per. konvertering

Forøgelse af ROAS

Hvordan greb Ducklas opgaven an?

“Det har været nemt! Hver gang jeg har haft en rettelse eller tilføjelse, så har jeg fået det fikset med det samme!” – Martin Brachér, stifter af By Brachér

ANNONCEOPTIMERING

Ducklas Media har altid stort fokus på annonceoptimering. Selvom annoncen performer på et givent tidspunkt, så er det ikke ensbetydende med at den fortsætter sådan. Desuden ved man aldrig, om det er muligt at kreere en helt ny annonce som performer bedre. Ducklas Media har brugt udtalelser fra kunder og user-generated content i en stor del af vores ever-green kampagner, som har genereret halvdelen af omsætningen.

MÅLGRUPPEOPTIMERING

Grundet Martins stærke tilstedeværelse på de sociale medier, var det muligt at køre retargeting kampagner på tidligere besøgende, der havde vist interesse for virksomheden og dets produkter. Retargeting målgruppen resulterede i stor succes, og derfor var det primære fokus på fortsat at få folk tilbage på hjemmesiden. Løbende er andre målgrupper blevet testet, men ingen med bedre resultater end retargeting.

PROMOVEING TIL AKTIVERING

For at skabe aktivitet blandt målgrupperne, har vi løbende lavet promoverede opslag fra @Bybrachér. Dette har især aktiveret remarketing audiences. 
Der kan være mange følgere som måske har interageret med @Bybrachér for flere måneder tilbage, men i tiden efterfølgende ikke har bemærket ham grundet algoritmer og trafik i feed. Man kan derfor promovere sine opslag og der igennem nå sin målgruppe.

SÆSONPRÆGEDE KAMPAGNER

Ducklas Media overtog alle marketing aktiviteter fra d. 15/05. Fra den dato og frem til på skrivende tidspunkt (d. 30/11) har vi skabt en ROAS på 8.21. Det vil sige, at hver eneste krone brugt på marketing bliver forøget til 8,21 kr. i omsætning. I den periode har vi brugt et seks ciftet beløb på marketing og skabt et milionbeløb i omsætning. Ud af dette milionbeløb var 20% skabt på vores intensive Black Friday kampagner.

Skal vi hjælpe dig med optimering af din marketing? 

“Jeg har været ved 5 forskellige marketings bureau. Ducklas blev det bedste og sidste. Jeg har absolut intet at klage over, jeg er så glad for resultaterne! Det har været nemt!”

– Martin Brachér, stifter af By Brachér

Organisk Feed

I denne case bliver organisk feed omtalt flere gange, da det har haft en stor betydning for succesen, men hvad er det nu lige det er? 

Organisk feed er det indhold vi ser på de sociale medier i vores nyhedsstrøm, som vores venner, familie og sider vi følger deler. Det er helt almindeligt indhold som de poster, deler eller har interageret med. Fælles for alt det indhold er, at det ikke er betalt. Det vil sige, at der ingen kroner er lagt i annoncering på det enkelte opslag og at det derfor gratis når ud til dem, som algoritmerne mener det er mest relevant for. 

Organisk Feed kan godt gemme sig, men efter vores kære forbrugerområdsmand har fået øje på det stigende antal af influencers er det blevet lettere genkendeligt. Derfor skal alt betalt indhold på de sociale medier være markeret med ‘reklame’ eller ‘sponsoreret’.  Kort sagt er organisk indhold, alt det indhold som er helt gratis at poste og derved ikke annoncer.

@Bybracher er meget aktivt med at dele organisk indhold, og derfor opnår virksomheden et stort reach. Dette reach er blevet yderligere udvidet i en kombination af paid og organisk feed. 

Mangler du hjælp til at få styr på dit organiske og paid feed? 

Bag om By Brahcér

Martin Brachér er gået fra at være konstabel i hæren til i dag at være en af Danmarks førerende kunstere. 32 tusinde følger dagligt hans kunst og liv på de sociale medier, hvor Martin har opnået kæmpe succes på sit organiske feed.

SÆSON KAMPAGNER

Igennem samarbejdet med By Brachér blev vi enige om at give udvalgte sæson-prægede kampagner et ekstra fokus. Dette resulterede i en Black Friday kampagne, som skabte en ROAS på 10.67. Det vil sige, at for hver eneste krone, der blev brugt på marketing, genererede vi 10,67kr. Dette resulterede i en 6-cifret omsætning. 

FORRETNINGS-UDVIKLING

Ducklas media ser ikke sig selv som et eksternt marketing led, men som dedikeret sparringspartner for de virksomheder vi samarbejder.

Vi rådgiver om der, hvor vi ser vækstpotentiale uanset om det er vedrørende kampagner eller forretningsstrategi.  

RESULTATER

I en kombination af organisk og paid feed har det været muligt at opnå en ROAS på 8.21. Dette er en forøgelse på 265% af ROAS, sammenlignet med tidligere bureau. Dette har indebåret en marketingstrategi hvor konstant optimering af annonce og målgruppe har været i fokus. Desuden har sæsonprægede kampagner vist sig at være succesfulde i denne case. Vi har skabt 20% af hele omsætningen i perioden d. 15/05 frem til d. 30/11 på vores Black Friday Kampagne.

FREMTIDSPLANER

Martin Brachér har per d. 31/12/2020 valgt at lægge penslen fra sig og stoppe med at male, og derfor stopper vores marketingssamarbejde desværre også der.

Det har været en sjov og lærerig rejse, og vi ønsker Martin Brachér alt det bedste i hans fremtid! Vi glæder os til at se hvad fremtiden byder!

Skal vi også hjælpe dig med Facebook Annoncering? Lad os tage en uforpligtende snak.