fbpx

Guldsmed Hartmann

“Vi har arbejdet til klokken 22 hver eneste dag den sidste måned. Det er helt vanvittigt, vi har aldrig fået så mange ordrer online før”

Det siger Ulla Hartmann, 4. generation i Guldsmed Hartmann i Skive. De har solgt ure og smykker siden 1886, og butikken er blevet i familien lige siden. Ducklas indgik i efteråret 2020 et samarbejde med Hartmann for at hjælpe dem med at nå flere kunder online.

Services
Google Søgeannoncering
Google Shoppingannoncering
Facebook Retargeting Kampagner

Bag om Hartmann 

Det var året 1885, urmager Johan Hartmann startede sin lille urmagerforretning i Adelgade. Kort tid efter blev Johan Hartmann gift, og det unge par lod bryllupsgaverne gå ind i forretningen, som derved blev til en urmager og guldsmede forretning. Forretning drives nu i fællesskab af hans datter Ulla Hartmann Smedemark der er 4. generation, samt svigersønnen Henrik Hartmann Smedemark.

De forsøger at drive butikken videre i farens ånd, hvor service og faglighed sættes i højsæde. De har løbende moderniseret butikken, hvor de bl.a. har Georg Jensen og Pandora. De har for nyligt fået lavet en hjemmeside i Prestashop af et andet bureau.

Hartmann havde brug for eksterne kompetencer til at løfte deres annoncering primært på Google og hjælp til at skalere på en profiabel måde. Da Hartmann kontaktede os havde de ingen konkret strategi og annoncekontoen på både Google og Facebook var langt fra optimerede.

Hvordan greb vi opgaven an?

Google Annoncering

For at løse problemet analyserede vi den eksisterende data og lavede en gennemgang af deres eksisterende annoncekonto på Google. Vi startede med at fokusere på søgeannoncering for deres mest populære brands. Her udviklede vi brand-kampagner målrettet forbrugere, der primært søger efter specifikke brands – f.eks. “Georg Jensen armbånd”. Derudover udviklede vi produktspecifikke kampagner, som er målrettet forbrugere, der søger bestemte modeller – f.eks. “Georg Jensen Marguerit ørering”.

Senere udvidede vi med Google Shopping annoncering, hvor vi opdaterede og optimerede hele Hartmanns datafeed, som indeholder al data på varer såsom titel, pris, tilgængelighed, link til produktet, link til billedet af produktet og et væld af andre informationer. Det er essentielt at sikre, at Google modtager rigeligt med kvalitetsdata for at matche flere søgninger og nå flere potentielle forbrugere.

SKÆR DÅRLIGE PERFORMERS FRA

Vores fokus lå i første omgang på at skære dårlige performere fra – dette gælder sig både søgeord, der ikke skabte salg, men også generelle kampagner, der enten var for dyre, eller ikke skabte salg.

BUD JUSTERING

På Google kan du selv bestemme,vor meget du vil byde for et klik. Vi justerede løbende budene op og ned for søgeord, alt efter deres performance.

ANNONCEOPTIMERING

Alle de aktive annoncer linkede direkte til forsiden på Hartmann – generelt set den dårligst konverterende side. Alle annoncer blev rettet til at sende til de rette kategorisider.

NYE MULIGHEDER

Ved at lave en gennemgående søgeordsanalyse, spottede vi et par potentielle nye kampagner og søgeord, der kunne opsættes. Disse kampagner hjalp med at nå nye målrgupper.

Facebook Annoncering

For at skalere salget af smykker på sociale medier, har vi analyseret og bearbejdet data fra webshoppen. Baseret på data opstiller vi retargeting og re-engagement kampagner, som når ud til kunder, der har set indhold fra Hartmann på Facebook og Instagram.  

 

KAMPAGNE- OG KONKURRENTANALYSE

Vi startede med at lave en analyse af alle de tidligere kampagner, målretninger og annoncer, for at finde ud af hvilken retning vi skulle bevæge os fremadrettet, og hvad vi skulle holde os fra.

FORSIMPLET KONTO- OG KAMPAGNESTRUKTUR

I takt med at Facebook bliver smartere og smartere, bliver behovet for stærke kreativer samt tekst også større. En forsimplet konto- og kampagnestruktur gør det nemmere for Facebook at gøre deres del af arbejdet, og nemmere for os som annoncører, at fokusere på det der rykker nålen.

RETARGETING KAMPAGNER

Vi fokuserede på retargeting kampagner for at minde besøgende om, hvorfor de var var interesseret i et produkt. Her er relaterbare billeder af produkterne samt forretningen samt en overbevisende men personlig tekst essentielt for at skabe merværdi.

NYE INITIATIVER

Vi tester konstant nye tilgange, kampagner og annoncer af – nogle mere succesfulde end andre. Et af nøgleelementerne ved Facebook annoncering er hele tiden at teste. Vi kører altid tests, der kan tage over, når performance begynder at dykke for vinderkampagner.

Resultaterne

November-december 2020

Disse resultater kom blandt andet igennem Google Shopping kampagner, der er nogle af de mest effektive kampagner for webshops.
Fremadrettet kommer vi også til gradvist at øge budgettet for de kampagner, der giver en ROAS indenfor vores KPI’er. Derudover opnåede vi i høj grad dette resultat ved at optimere de eksisterende kampagner på annonce- og søgeordsniveau, samt bud- og budgetjusteringer.

Højere omsætning,
ift. sidste juleperiode

Pengene igen fra annoncer

Projektansvarlig på Hartmanns er
Rasmus Henningsen

Head Of Marketing
RH@ducklas.dk

+45 42 90 36 06

Er du klar til at vækste din virksomhed? 
Lad os tage en uforpligtende snak.